That one time at Basecamp

De afgelopen week was amazing!! Na de stadswandeling en het welkomstdiner zijn we de dag er na het water op gegaan. Vanuit Darling Harbour zijn we onder de Harbourbridge door, langs de Opera House, naar een strandje aan de overkant gegaan. Hier konden we zwemmen en zonnen en daarna onder het genot van een heerlijke barbecue naar de skyline van Sydney kijken. Zo ontzettend mooi! 's Avonds heb ik rustig gegeten, twee meiden uit Italië ontmoet, daarna nog met Patrick via FaceTime gepraat en ben ik vroeg gaan slapen, want ik was zo moe na alle indrukken en stiekem nog een kleine jetlag.

De dag erna gingen we wandelen van Coogee beach naar het bekendste strand ter wereld: Bondi Beach. Geeft niet hoor als je het niet kent, meerdere mensen vroegen mij, "waarheen?"
Maar het is zo toeristisch daar, iedereen wil even met z'n voeten in het zand hebben gestaan. Goed, na de wandeling waren we erg hongerig en ben ik met Layla en Marlonneke ergens gaan eten. Heerlijke burgers en patat kennen ze hier wel :) zelf moesten we de weg naar het hostel terug maar vinden. Gelukkig hadden we onze Australische ov chipkaarten. 's Avonds gingen we uit, the Ultimate Party has been started! Echt, sorry voor m'n Engels af en toe, maar ik denk zelfs al in het Engels. In ieder geval, 3 gratis drankjes in 3 verschillende bars, helemaal leuk en daarna als hoogtepunt met de partybus naar Home Bar. Een hele grote discotheek in Darling Harbour, dus terwijl we stonden te dansen, konden we uitkijken op de haven.

De dag erna helemaal gebroken. Vroeg opstaan en 10:00 uitchecken, want we gaan op BASECAMP. Iets wat iedereen van Ultimate te gek vind en ik ga het meemaken. By the way, Ultimate Travel is de organisatie waar ik van donderdag 8 tot donderdag 15 oktober mee op pad ben gegaan, dus dat is waar ik het continu over heb. Ongeveer 3 uur boven Sydney zitten we in een soort tropisch regenwoud en slapen we in hutten en tenten. Midden in ons kamp staat een huis met keuken, tv en een grote woonkamer. Hier hebben we vanavond ons diner, wederom pizza! Ik begin het nog bijna lekker te vinden ook.

De volgende ochtend stonden we vroeg, maar dan ook heel vroeg op om de zonsopgang te kijken. Het was het dubbel zo erg waard, zooo mooi! Foto's probeer ik ook allemaal nog op de site te krijgen, maar tot nu toe nog geen tijd voor gehad. Daarna snel ontbijten, om vervolgens te gaan sandboarden, zo dat is vet hee. Met een 4WD busje al hobbelend naar de plek in de zandduinen, maar toen ik aankwam dacht ik echt, dit ga ik niet doen, veel te hoog! Maar als je met je surfboard er vanaf glijd, valt het eigenlijk best mee. Op de terugweg langs het strand om pipi's te kijken, werd er ons duidelijk gemaakt dat we NIET mochten zwemmen hier, Het eerste strand waar dus haaien of andere levensbedreigende dieren kunnen zwemmen. Teruggekomen in het kamp hadden we de middag voor ons zelf. Ik had maar bedacht om de hele middag op het strand te gaan slapen en dat deed ik. Tot dat er op gegeven moment zo'n donkere lucht aankwam, dat we van het strand gehaald werden. O ja, we zaten in een tropisch regenwoud natuurlijk..

De laatste dag van Basecamp zijn we op dolfijnen cruise geweest. Geen dolfijnen te bekennen daar, want het was zo koud en het waaide heel hard. Helaas, zonder succes teruggekeerd en fish & chips gaan eten. Dit was eigenlijk het laatste wat we gedaan hebben met de groep, want we werden afgezet bij het hostel en konden de avond zelf invullen. De dag er na, woensdag, hadden we een 'lazy day' en kon ik een zorgpas, de bankzaken en de rest van mijn trip regelen.

Vandaag heb ik mijn gehele reis naar Cairns geregeld. Ik heb in ieder geval 33 overnachtingen over de gehele oostkust, maar kan langer blijven op plekken waar ik het naar m'n zin heb. Ik zit niet aan data vastgebonden, ik moet alleen ongeveer 4 á 5 dagen van te voren bellen of ze me willen inboeken. Nou, dat is te doen, denk ik :)

Ik heb het hier zo naar m'n zin, wist zelfs vanochtend niet eens waar ik vanavond zou gaan slapen, maar uiteindelijk lig ik hier nu wel lekker in een bedje m'n blog te schrijven. Yeah, I made it! Ik heb zo veel zin in het vervolg van m'n reis, ook al doe ik het in m'n eentje, ik vermaak me wel. En o ja, voor ik het vergeet, whatsappen kan gewoon op m'n Nederlandse nummer, bellen/sms'en daarentegen moet op m'n nieuwe nummer en dat is: +61415337862

Foto's heb ik op Facebook gezet, omdat ik een computer nodig heb om de foto's hierop te zetten. 

Hope you guys liked it to read this huge story!!

Reacties 7

Miriam 15-10-2015 09:12

Hey lieverd! Wat een leuk verhaal, je hebt al veel gedaan zeg! fijn te horen dat je het daar zo naar je zin hebt! Lekker genieten en we contacten hihi. Big kisses and hugs!

Sjanet 15-10-2015 10:11

Geweldig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, en wat heb je al veel gezien en gedaan! Geniet ervan! Go for it!

Selie 15-10-2015 10:41

Hey Andrea Nou schrijf je belevenissen maar fijn op hoor. Ik hoor het je zelf vertellen. Jij redt het daar wel en geniet volop. Gr en liefs

tina 15-10-2015 13:07

Hey Dre, Bijzonder hoor. Denken/ Dromen in t engels, haha. Daar hebben we, t nog over gehad.
Je maakt wat mee en je geniet ervan en wij genieten van je verhalen. Keep up the good work. Pas goed op jezelf! Groeten van ons allemaal.

tina 15-10-2015 13:07

Hey Dre, Bijzonder hoor. Denken/ Dromen in t engels, haha. Daar hebben we, t nog over gehad.
Je maakt wat mee en je geniet ervan en wij genieten van je verhalen. Keep up the good work. Pas goed op jezelf! Groeten van ons allemaal.

Marjon 15-10-2015 17:30

Hoi Andrea wat maak je veel mee. Volgens mij zit je af en toe wel in een rollercoaster. Het lijkt tenminste allemaal wel in een razend tempo te gaan. Je moet maar goed opschrijven wat je allemaal doet want over een paar weken weet je het allemaal niet meer. ....En je hebt zo'n leuk boekje haha. Echt heel leuk om je te volgen. En fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt!!! Ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal. Heel veel plezier verder. Dikke kus

(Tante) sonja 15-10-2015 20:08

Hai lieve Andrea , wat heb je al veel beleefd in eigenlijk zo weinig tijd. We wachten met smart steeds op je appjes en lezen met veel plezier je blogs. We hopen snel meer foto's te zien . Geweldig dat je dit gewoon doet in je eentje!!!!! We hopen dat je nog heel veel super leuke dingen gaat beleven en vet stoere dingen gaat doen!!!!! Love you very much . Dikke tút van ons allemaal

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer